Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Azt álmodtam, hogy szarvas vagyok

2017.01.12. 11:37
Különös hangulatú előzetes érkezett Enyedi Ildikó filmjéhez. A Testről és lélekről furcsa, romantikus történet, a Berlinalén fogják bemutatni. Ráadásul megérkezett a Fagyott május kedvcsináló előzetese is, baljós fákat látunk benne.

Az előzetes természeti képekkel kezdődik, miközben az egyik főhős arról beszél, hogy álmaiban szarvasként járja az erdőt. A film főszerepeit Morcsányi Géza és a Katona József Színház színésznője, Borbély Alexandra játsszák. Két olyan embert alakítanak, akikről kiderül, hogy rendre ugyanazt álmodják, e furcsa kapcsolat miatt kezdenek vonzódni egymáshoz.

Furcsa, lebegős, intim szerelmi történetnek tűnik a film az előzetes alapján, ami lehet nagyszerű is, meg irritáló is, ez majd kiderül a moziban. A Testről és lélekrőlt beválogatták a Berlini Filmfesztivál versenyprogramjába, ott vetítik majd februárban, itthon pedig március 2-án mutatják be.

Még fontosabb szerephez jutnak a természeti képek egy másik új magyar film kedvcsináló előzetesében. A Fagyott májusról itt írtunk korábban, Lichter Péter első nagyjátékfilmje szokatlan posztapokaliptikus horror. Hogy mennyire szokatlan, az kitűnik már az előzetesből is, amelyben csak baljós fákat látunk:

(Címlapi kép: Testről és lélekről / Mozinet)