Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Még egy magyar lány filmjét vetítik Berlinben

2017.01.25. 15:44
Még egy berlini filmes hír mára: Máté Bori rövidfilmjét, a The Headless Appearance-t is levetítik Berlinben.

Máté Bori The Headless Appearance című kétperces absztrakt filmjét meghívták a Berlinben rendezett Kritikusok Hete nevű fesztiválra. A cannes-i Kritikusok Hete mintájára létrehozott programot a Német Filmkritikusok szövetsége indította el 2015-ben.

Máté Bori 1990-ben született, Budapesten. Jelenleg az ELTE BTK filmelmélet, filmtörténet szakirányának hallgatója. Első két kísérleti filmjét (2016. október 8.; Some of the Sensations) Lichter Péterrel közösen készítette 2016-ban, a Berlinben vetített The Headless Appearance az első önálló alkotása. Az állami támogatás nélkül készült filmnek Berlinben lesz a nemzetközi premierje, illetve az első nyilvános vetítése.

A The Headless Appearance kézzel festett absztrakt film, amely régi családi fotók negatívjaiból készült. A különböző anyagokkal kockánként megfestett és digitálisan animált film az alkotó szándékai szerint a múló időnek állít emléket.

A Kritikusok Hete nem a Berlinale része, de egy időben rendezik meg azzal. A Berlinalén Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről a versenyprogramban, Török Ferenc 1945 című filmje a Panorama szekcióban, Lovrity Kata Vulkánsziget című animációs kisfilmje pedig a Generations válogatásban lesz látható.

(Címlapi kép: The Headless Appearance)