Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Hogy csúszhatott le Amy Adams az Oscar-jelölésről?

2017.01.26. 10:21
Amy Adams volt a lelke a nyolc Oscar-jelölést is begyűjtött Érkezésnek, ahogy az egy jelöléssel beért Éjszakai ragadozókban is emlékezetes alakítást nyújtott. Akkor miért nincs ott a neve az Oscarra esélyes, legjobb női főszereplők között?

Ezt kérdezik a rajongók, de az Érkezés rendezője, Denis Villeneuve is mélységesen csalódott, hiszen szerinte a sci-fit Amy Adams vitte el a vállán, neki köszönhetően lett olyan a film, amilyen. 

„Furcsa érzés ünnepelni, és egyszerre szomorúnak lenni” – mondta Villeneuve egy interjúban arra utalva, hogy egyébként a filmnek több Oscar-díjra is van esélye, a nyolc jelölés közül a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb operatőri munka kategóriájában szerepel az Érkezés.

A rajongók sem értik mi történhetett, főleg azután, hogy egy kvázi sajtóhiba miatt egy pillanatra feltűnt Amy Adams neve is a legjobb női főszereplők között. 

A kritikusok imádták Adams alakítását, vannak, akik jelenleg a legjobb hollywoodi színésznőnek tartják, mások szerint az Érkezés egyértelműen az ő filmje. A film az IMDB-n 8,2 pontot kapott, a Rotten Tomatoeson 8,4-et a tízből. 

Forrás: InterCom

Ugyanakkor Adamsnek mégsem lehet oka a panaszra, mert az elmúlt néhány évben ötször jelölték Oscarra, legutóbb 2014-ben az Amerikai botrányban nyújtott alakításáért.

Az Érkezés főszerepéért pedig 33 egyéb filmes díjra jelölték, és ezek közül ötöt meg is nyert; a Golden Globe, a BAFTA, a Londoni Kritikusok Köre, valamint az amerikai színészszakszervezet, a Screen Actors Guild (SAG) elismerését is megkapta.

(Címlap: Collection Christophel/© Fade to black Productions / Universal pictures)