Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Coppoláék videójátékot készítenek az Apokalipszis mostból

2017.01.26. 10:31
És a mi segítségünket is kérik hozzá.

A lassan nyolcvanéves Francis Ford Coppola nem ül a babérjain. Ha épp nem filmet forgat, akkor azon töri a fejét, hogy hódíthatna meg magának egy új iparágat. Most például Kickstarter-kampányt indított, hogy videójátékként éleszthessék újra saját filmklasszikusát, az Apokalipszis mostot. A legendás rendező mindössze 900 ezer dollárt szeretne összegyűjteni a rajongóktól, hogy a bevállalós fejlesztők megőrizhessék alkotói szabadságukat. Mert azt határozottan állítják, hogy a hagyományos játékipar egy fityinget sem adna nekik erre a projektre, legalábbis abban a radikális formában, ahogy elképzelik a játékot.

„Negyven éve belevágtam egy személyes hangvételű művészfilmbe, azt remélve, hogy az majd a jövő generációira is hatással lehet. Ma pedig új fenegyerekekkel szövetkeztem, egy olyan csapattal, amelyik el akarja készíteni az Apokalipszis most interaktív változatát. Itt te magad lehetsz Benjamin Willard kapitány, és szabadon bolyonghatsz a vietnami háború harsány díszletei között.

– írja Coppola egy közleményben, és az általa emlegetett csapat tényleg nem kispályásokból áll: olyan játékokat fejlesztettek eddig, mint a The Witcher, a Fallout: New Vegas és a Wasteland 2.

Be is téphetünk

Ígéretük szerint ez a játék feszegetni fogja az interaktív élmény eddig ismert határait, valahogy úgy, ahogy az Apokalipszis most is tette azt a korabeli filmklisékkel. Épp azért fordulnak közösségi finanszírozáshoz, mert nem sima lövöldözős játékot akarnak, hanem egy sokkal nyitottabb és szabadabb túlélőhorrort, amelyben nem mindig világos, mi a helyes döntés. „Olyan játékot akarunk, ahol beülhetsz a csónakba, és betéphetsz LSD-vel, ha épp ehhez van kedved" – mondják a bemutatkozó videóban.

Ha Isten, és a rajongók is úgy akarják, 2020-ban jön majd ki a játék, alig egy évvel az Apokalipszis most bemutatójának 40. évfordulója után.

(Címlapi kép: AFP/Zoetrope)