Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A South Park nem tud lépést tartani Donald Trumppal

2017.02.03. 11:56
Ezért inkább nem is próbálkoznak tovább.

Az őrült fordulatokkal teli amerikai elnökválasztás és Donald Trump első elnöki hete nemcsak a politikai elemzőket és az újságírókat állította nehéz feladat elé, hanem ellehetetlenítette a szatíra műfaját is. Trey Parker és Matt Stone, a South Park alkotói már sok mindent megéltek a sorozat húsz évadja alatt, és mindig igyekeztek gyorsan reagálni a világban zajló ostobaságokra. Szaddám Huszeintől Tom Cruise-ig, Obamától Hillary Clintonig és Oszama bin Ladentől Kanye Westig mindenki feltűnt Cartmanék kétdimenziós világában, hogy hülyét csináljon magából. Trumppal is próbálkoztak egy darabig, de hamar belátták, hogy alulmaradtak a valósággal szemben.

„Baromi nehéz dolgunk van. Mivel a szatíra valósággá vált, már nem nagyon tudunk belőle viccet csinálni. Másfél hónapja ért véget a South Park legutóbbi évadja, amiben tényleg próbáltunk lépést tartani az eseményekkel, de képtelenek voltunk rá. Ami történt körülöttünk, sokkal viccesebb volt, mint bármi, amit ki tudunk agyalni

– mondta Trey Parker egy interjúban, aki szerint ezért kellett stratégiát váltaniuk: mostantól leválnak a közéleti hírekről, és hagyják a kormánynak, hogy csinálja a maga frenetikus komédiáját, ők meg járják a maguk útját.

(Címlapi kép: AFP)