Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Végleg abbahagyta a Black Sabbath

2017.02.05. 12:37
Szülővárosában, Birminghamben köszönt el végleg a közönségétől a Black Sabbath, ezzel megvolt a zenekar búcsúturnéjának utolsó koncertje is. 

A heavy metal egyik alapítójaként számon tartott (bár ezt a skatulyát maguk a tagok kifejezetten gyűlölték) Black Sabbath kétórás, 15 számból álló koncertet adott szombat este Birminghamben. Az erősen nosztalgikusra sikerült fellépésen – a BBC riporterének beszámolója szerint – csak egyetlen olyan dal hangzott el, amely 1972 után jelent meg, a koncertet pedig a zenekar legismertebb számával, a Paranoiddal zárták. A Facebookon is közvetített show legvégén volt tűzijáték, és a tagok egy búcsúfotót vetítettek magukról a közönségnek.

Ezzel fejeződött be a Black Sabbath The End című búcsúturnéja, amely tavaly januárban indult Amerikában, és a világ minden táján, összesen 81 állomásból állt (a budapestiek nyáron hallhatták őket utoljára). 

A Black Sabbath-ot 1968-ban alapította Ozzy Osbourne énekes, Tony Iommi gitáros, Geezer Butler basszusgitáros és Bill Ward dobos. Osbourne 1977-ben kilépett a zenekarból, és helyére a Rainbow alapítója, Ronnie James Dio került, de 1997-ben már ismét az eredeti felállás szerint játszottak.

Bill Ward 2012 óta nincs a zenekarban, így Osbourne-ék az utolsó turnén Tommy Clufetos dobossal álltak színpadra. 

(Címlap: AFP/2016 Getty Images/Frazer Harrison)