Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Jack Nicholson visszatér, és nem is akárhogyan

2017.02.08. 09:23
Ő lesz a főszereplője a Toni Erdmann amerikai remake-jének.

A lassan 80 éves színész 2010-ben tűnt fel utoljára a vásznon a Honnan tudod? című romantikus vígjátékban. Sokan gondolták, hogy ez volt az utolsó szerepe, hiszen több ajánlatot is visszadobott az elmúlt években. Most azonban úgy fest, hogy mégis visszatér, ráadásul egy eléggé neki való szerepben.

A Variety információi szerint Nicholsonnak annyira megtetszett az Oscarra jelölt Toni Erdmann című német film, hogy ő játssza majd a főszerepet amerikai remake-jében. Maren Ade veszettül vicces és szívbe markoló drámáját már Cannes-ban körberajongták a kritikusok, és mi is nagyon szerettük, még az év végi toplistánkon is előkelő helyet kapott.

Peter Simonischek a Toni Erdmannban, egy laza parókával a fején

Forrás: Cirkofilm

A Toni Erdmann egy elhidegült apa-lánya kapcsolat tétova újraélesztését boncolgatja három órán keresztül. A nyugdíjas apa a legkülönfélébb ripacskodásokkal próbál meg közel kerülni karrierista gyerekéhez, aki eleinte kevéssé díjazza ezt, de szép lassan mind a ketten kizökkennek érzelmi komfortzónájukból, és kénytelenek szembenézni saját magukkal. Már csak ezért is tökéletes szerep ez Nicholsonnak, aki a ripacskodásba csomagolt dráma világbajnokának is tekinthető.

A Variety úgy tudja, hogy Nicholson lányát Kristen Wiig alakítja majd, rendezőt pedig még keresnek. A Paramount viszont még semmit sem erősített meg hivatalosan. Azért mi drukkolunk, hogy ha már készül a Toni Erdmann-remake, akkor legyen így.

(Címlapi kép: AFP)