Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Kis híján Mary Poppins összetörte magát a nagy repkedésben

2017.02.19. 09:39
Nem ment minden simán az 1964-es musical forgatásán. Az esernyővel való repülés a valóságban például korántsem volt olyan elegáns mutatvány, mint ahogy az a filmen látszik. Erről maga Julie Andrews mesélt a Late Show-ban.

Utóljára az Ed Sullivan Színházban 1961-ben láthatta a közönség Julie Andrewst, aki akkor az Ed Sullivan Show vendége volt. Sok évtizeddel később, most ugyanitt Stephen Colbert hívta meg magához a Late Show-ba az immáron 81 éves, de még mindig hihetetlenül energikus színésznőt, akivel korábbi kasszasikereiről, a My Fair Ladyről és a Mary Poppinsról, illetve a Netflixen induló, gyerekeknek készülő műsoráról, a Julie's Greenroomról is beszélgettek. 

Persze, a közönség akkor örült a legjobban, amikor a Mary Poppins szóba került, és amellyel kapcsolatban Andrews egy kis kulisszatitkot is elárult. Elmondta, hogy a kaszkadőrjeleneteket is ő csinálta, így az esernyős repülős jelenetekhez nem egy dublőrt, hanem őt rakták bele egy beülős hámba, és függesztették így fel a levegőbe. Így történhetett meg, hogy a forgatás vége felé egyszer túl sokáig kellett lógnia a meglehetősen kényelmetlen biztosító felszerelésben (másik kezében az esernyővel), és egy idő után kezdett kilazulni a tartókötele. Andrews érezte, hogy itt hamarosan baj lesz, és kérte a színpadtechnikusokat, hogy különösen óvatosan engedjék le őt, de sajnos nem hallgatták rá, és ő rázuhant a színpadra. 

A balesetből akár komolyabb sérülései is származhattak volna, amelyek minimum késleltették volna a forgatás befejezését, de szerencsére Andrews nem törte össze magát.

(Címlap: AFP)