Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Balatoni kémsztorin izgulhatnak a németek

2017.02.20. 13:46
Sorozat készült a magyar tengeren nyaraló Stasi-ügynökökről.

1986-ban járunk, az NDK-ból induló huszonéves testvérpár, Catrin és Maja először nyaral a Balatonnál, ahol a kelet-német titkosszolgálat, a Stasi ügynökei árgus szemekkel figyelik a kelet-német turisták és a nyugati vendégek kapcsolatait.

Ebből az alaphelyzetből indul ki a Honigfrauen című német sorozat, amelyet április végén mutatnak be a ZDF-en, és három 90 részes epizódból áll majd. 

A film címe finoman arra utal, hogy az egykori NDK-s lányok mennyire „tapadtak” a nyugatnémet vagy akár magyar férfiakra, annak reményében, hogy házasságot kötve otthagyhatják Kelet-Németországot - mondta a holland Ben Verbong, a sorozat rendezője az MTI-nek.

A széria teljes egészében Magyarországon készült. A 63 forgatási nap alatt a történet legnagyobb részét Zalacsányban és Fonyódon vették fel, illetve néhány jelenetet Budapesten, valamint Keszthelyen, Tihanyban, Balatonföldváron és Kapolcson rögzítettek.

A két fiatal főszereplőt a német sorozatokból már gyerekszínészként jól ismert Sonja Gerhardt és Cornelia Gröschel alakítja, az anyjukat megformáló Anja Kling pedig évtizedek óta az egyik legfoglalkoztatottabb német filmszínésznő.

A több száz magyar statiszta mellett Gryllus Dorka, Csőre Gábor és Kapácsy Miklós is szerepel a német sorozatban.

(Címlapi kép: ZDF)