Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Huszonöt év után tér vissza John le Carré kémfőnöke

2017.03.08. 14:31
A Le Carré-rajongók duplán örülhetnek: nemcsak George Smiley tér vissza, hanem a Night Manager is, a második évaddal.

A tervek szerint szeptemberben jelenik meg a Legacy of Spies (Kémek öröksége), John le Carré következő regénye, amelyben ismét George Smiley lesz a főszereplő. A fiktív kémelhárítási szervezet, a Körönd tagja és későbbi vezetője a brit szerző legnépszerűbb regényeinek főhőse. A kém, aki bejött a hidegről és a Suszter, szabó, baka, kém filmváltozataiban is jelentős színészek alakították a figurát, legutóbb Gary Oldman.

A Kémek örökségében Smiley egykori kollégájának, a hozzá hasonlóan rég nyugdíjba vonult Peter Guillamnek nyújt segítséget, miután Guillamet hidegháborús múltja miatt visszarendelik Londonba a titkosszolgálat vezetői. 

Tom Hiddleston és Hugh Laurie a Night Managerben

Forrás: BBC

Még több Le Carré

Ha ez még nem lenne elég, a Night Manager című sorozat is folytatódhat a második évaddal. A BBC sorozata szintén Le Carré regényén alapul. Az első etap három Golden Globe-díjat kapott, mindegyik főszereplőnek jutott egy. A főhőst, a szállodai mindenesből titkos ügynökké avanzsáló Jonathan Pine-t Tom Hiddleston alakította, aki nemrég azt nyilatkozta, esetleg a második évadban is visszatérne.

A könyvnek nincs folytatása, és a sorozat alkotói úgy nyilatkoztak, semmiképp sem akarnak az első évadénál halványabb történettel előállni. A Night Manager tévés változata egyébként szerintünk jobban sikerült a könyvnél, itt írtunk róla korábban.

(Címlapi kép: Suszter, szabó, baka, kém – Ristretto Distribution Kft.)