Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Mi történik, ha egy pornósztár Iránba látogat?

2016.08.02. 20:20
Az a legkevesebb, hogy a közösségi média beleremegett Candy Charms teheráni látogatásának a hírére. De hogy kerülhette ez el az erkölcsrendészet figyelmét? Egy anomália nyomában.

Irán és a pornó összeférhetetlenségéről az iráni hatóságok nagyon határozott álláspontot képviselnek, így abban szinte mindenki egyetért, hogy Candy Charms csakis az iráni kormányzati tisztségviselők tudtán kívül juthatott be az iszlám köztársaság területére. De ez semmit sem változtat a tényen, hogy egy PORNÓSZTÁR járt IRÁNBAN. 

Candy Charms erről az Instagramon is hírt adott, ahol vakációként emlegette a teheráni látogatását, és többek között azt írta, hogy bár a közösségéi oldalak elérhetetlenek voltak az iszlám országban, az emberek nagyon kedvesek. A bejegyzésre néhány óra leforgása alatt hétezer lájk és 25 ezer hozzászólás érkezett, de később eltávolították az Instagramról. Még szerencse, hogy néhányan megőrizték valahogyan az utókornak, mint például Arash Karami iráni újságíró: 

Candy Charms még véletlenül sem titkolja a megjelenésével, hogy a felnőttfilmes iparban dolgozik. A Cairo Scene című angol nyelvű egyiptomi lap szerint a brit pornószínésznőt az iráni plasztikai sebészek világhírű szakértelme vonzotta az országba. A lap egyenesen az orrműtétek Mekkájának nevezi Iránt, ahol – talán meglepő módon – hétszer nagyobb az egy főre jutó plasztikai beavatkozások száma, mint az Egyesült Államokban. Candy Charms újságírói kérdésre elmondta, hogy a városlátogatás mellett néhány plasztikai sebészt is felkeresett Teheránban, mert „ők a legjobbak". Iránban ráadásul kifejezetten népszerű az úgynevezett pornós arc: íves szemöldökkel, felfelé hajló orral, hatalmas ajkakkal, és drámai sminkkel.

A brit pornószínésznő látogatásának híre nem hagyta hidegen a közösségi oldalak felhasználóit. Volt, aki nagyra értékelte, hogy bár a filmjeit cenzúrázzák, de őt magát nem sikerült kicenzúrázni az országból. Más magától értetődőnek vette, hogy a pokémonok helyett az irániak Candy Charms keresésére indulnak, és volt, aki feltette a gyakorlatias kérdést: mégis mekkora hidzsábra van szükség ahhoz, hogy Candy Charms hatalmas melleit eltakarja az erkölcsrendészet szigorú tekintete elől. Vagyis a pornósztár iráni jelenléte olyan anomália volt, amely felett nagyon nehezen tudtak napirendre térni az irániak. Ez abban is megnyilvánult, hogy rengetegen próbálták meghackelni az Instagram-fiókját, amely ezért most elérhetetlen egy ideig.

A kormányzati cenzúra ellenére Iránban nagyon is jelentős az igény a pornóra: a pornókeresések listáján az első négy ország között van az iszlám köztársaság. Az irániak nem is azon akadtak ki, hogy egy pornószínésznő járt köztük, hanem arra nem találtak magyarázatot, mégis hogyan juthatott be az országba, ahol a pornófelvételek birtoklását korbácsütésekkel, a pornófilmekben való szereplést pedig börtönnel büntetik. Ebből a perspektívából pedig már az is érdekes, hogy Candy Charms hogyan juthatott ki az országból. Ő mindenesetre azt ígéri, hogy még visszatér.