Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Lehetetlen nem szédülni ezeken az üvegszerpentineken

2016.08.03. 13:19
A kínai turisták nem tudnak betelni az ország egyre népszerűbb építészeti attrakcióival, az üvegből készült szerpentinekkel, a nagy magasságban húzódó, átlátszó aljú ösvényekkel és hidakkal. Kedden is átadtak egy hasonlóan hajmeresztő építményt, az üvegút a Tekergő sárkány névre hallgat. Lélegzetelállító képek következnek.

A frissen felavatott üvegaljú út a Tienmen-hegységben található Zhangjiajie park szakadékának oldalában húzódik. Az új szakasz összesen száz méter hosszú, de így is 99 kanyar teszi még izgalmasabbá. 

Forrás: Imaginechina/Shao ying - Imaginechina/Shao Ying

Valószínűleg kevés tökéletesebb hely van a világon a szelfikészítésre, mivel az ösvényről egészen elképesztő kilátás nyílik a Hunan tartomány hegyeire. Az ösvény része a hasonlóan építészeti bravúrnak számító üveghíd is, amely a park egyik háromszáz méter mélyen fekvű völgye fölött ível át. Hogy mennyire törésálló, azt éppen néhány hete tesztelhették bátor újságírók kalapáccsal

Forrás: Imaginechina/Shao ying - Imaginechina/Shao Ying

Kivételes jelentőségű, hogy önkéntes vállakozók megpróbálhatták szétverni a 430 méter hosszú üveghidat, ugyanis egy másik átlátszó híd tavaly megrepedt Kínában, miközben voltak rajta emberek. A Zhangjiajie Nemzeti Park hídja azonban elég biztonságosnak tűnik, a 250 millió jüant érő beruházáson egyelőre egy hajszálrepedés sincs. 

Forrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Shao Ying

 A szédületes üvegépítményeknek egyébként nagy rajongója Kína, Pekingben – hasonlóan a mostani üvegúthoz – egy szakadék fölé lehet kisétálni, Sanghajban pedig azok mászhatnak ki Kína legmagasabb felhőkarcolójának a tetejére, akik hírből sem ismerik a tériszonyt, ugyanis a Jinmao tornyot legfelül megkerülő keskeny útnak nincs korlátja, a merész látogató csak biztosítókötélbe kapaszkodhat. 

Forrás: Imaginechina/Shao ying - Imaginechina/Shao Ying

Vannak persze, olyanok is, akik már a magasban jönnek rá, hogy mégsem olyan bevállalósak, mint azt lentről gondolták, és az út vagy a híd közepén száll inukba minden bátorságuk. Kár kihagyni az ezt bizonyító összeállítást:

(Címlapi kép: AFP)