Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Rossz hírünk van a chemtrail-hívőknek

2016.08.13. 11:10
Először vizsgálták meg kémikusok, hogy bármi alátámasztja-e napjaink egyik legmakacsabb összeesküvés-elméletét. A nem túl meglepő eredmény: semmi az égvilágon. Ez persze úgysem fogja meggyőzni a keményvonalas chemtrail-hívőket.

A népszerű konteó röviden arról szól, hogy a háttérhatalom a repülőgépekről permetezett kémiai anyagokkal mérgezi a vizeinket és a földjeinket, irányítása alatt tartva a termést és a népszaporulatot, sőt ily módon még az emberek viselkedését is képes befolyásolni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az égboltot keresztül-kasul behálózó kondenzcsíkok látványa, igaz?

Nos, nem, nem igaz. Ez ugyan eddig is sejthető volt, de most már tudományos kutatás is bizonyítja, hogy a chemtrail úgy hülyeség, ahogy van. Kaliforniában 77 légköri kémikus eredt a szupertitkos összeesküvést alátámasztó bizonyítékok nyomába, de nem sikerült a mérgeket fellelniük.

Nem a meggyőzés a cél

Egy tanulmány persze aligha fogja meggyőzni a keményvonalas chemtrail-hívőket, de nem is ez volt a kutatás célja, hanem az, hogy végre lehessen valódi tudományos eredményekhez is nyúlni a témában.

„Nem azokat akartuk meggyőzni, akik már úgyis hisznek a nagyszabású és titkos permetezési programban, hiszen ők gyakran az ellene szóló bizonyítékokat is csak az elmélet megerősítésének veszik. Inkább a közvélemény számára szerettünk volna objektív tudományos forrást biztosítani” - írják az Environmental Research Lettersben megjelent cikkben.

Inkább a klímaváltozás miatt aggódjunk

A kutatásban részt vevő kémikusok szerint bőven van miért aggódni a mai világban, és nagyon fontos, hogy az emberek érdeklődnek a légszennyezéssel és a környezeti ártalmakkal kapcsolatban. A chemtrailhez hasonló összeesküvés-elméletek azonban csak arra jók, hogy eltereljék az igazán fontos témákról a figyelmet, mint például a klímaváltozás.

Tehát mindenki nyugodjon meg, azok tényleg csak egyszerű kondenzcsíkok ott az égbolton.

(Címlapi kép: AFP)