Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Így néz ki egy menstruáló olimpikon

2016.08.16. 09:10
A női úszók is emberek. Meg persze szuperhősök.

Az univerzum egyik nagy rejtélye, hogy a nők miként képesek olimpiai teljesítményre, miközben menstruálnak. Jelenlegi tudásunk szerint csak az a biztos, hogy képesek. És van, aki a viktoriánus szemérmességet félretéve beszél is róla.

A kínai úszó, Fu Juan-hui már több gesztusával is belopta magát a nézők szívébe, például kevesen tudnak úgy grimaszolni és örülni, mint ő: 

Most pedig az őszinteségével szerzett jó pontokat. A 4x100-as vegyesváltó után kérte a teljesítménye értékelésére a kínai CCTV egyik riportere, de miután Fu Juan-hui összegörnyedve agonizált a földön, megkapta a nyilvánvaló kérdést (01:48-nál):

Csak nem a hasa fáj?

A kínai úszó ezek után magától értetődő természetességgel és szenvedéssel az arcán a kamerába mondta, hogy épp menstruál, és szörnyen fáradt. Majd gyorsan önostorozva hozzátette:

De ez nem kifogás, még így sem úsztam olyan jól, ahogy kellett volna. Cserben hagytam a csapattársaimat.

A kínai váltó végül negyedik helyen jött be, ami azért nem kis teljesítmény egy épp menstruáló nőtől. 

Hogy mennyire nem kicsi, azt jól jelzi, hogy a kínai nézők közül sokan úgy gondolják, Fu biztosan hazudott a menstruációjáról, hiszen lehetetlen lett volna így úsznia.

Fu tabudöntése azért is nagyon fontos, mert bár az emberiség már évtizedek óta kereskedelmi forgalomba hozta a tampont, Kínában még mindig erős a kulturális ellenállás, és a kínai nők mindössze 2 százaléka használja. Az első kínai gyártmányú tampont hamarosan piacra dobják, és a marketingkampánnyal főleg a sportközpontokat célozzák meg. Az biztos, hogy Fu már nagy szívességet tett a nőknek.