Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Íme a világ legbetegebb humorú tudósai

2016.08.19. 15:57
Felkerült a netre egy videó, amelyben fekete csuklyás alakok emberáldozatot mutatnak be a CERN genfi székházának udvarán. Az kutatóközpont szóvivője szerint valakik túlzásba vitték a tréfálkozást. Ha én Dan Brown lennék, már írnám is A Heisenberg-kódot.

A pár perces videó a Blair Witch Project dokumentarista stílusában készült: egy riadt szemtanú az ablakból veszi fel, amint az udvaron álló Siva-szobor elé gyűlnek az alakok és feláldoznak egy fiatal lányt. A véres részhez érve, az okkult szertartásba csöppent operatőr nem bírja tovább, és inkább elrohan a helyszínről.

A CERN elsimerte, hogy tényleg az ő udvarukon zajlott a színjáték, de az intézet tudta és engedélye nélkül. A részecskefizikai kutatóközpont elfogadhatatlannak tart minden efféle átverést, amely ronthatja az itt végzett tudományos munka hitelét.

„Évről-évre sok ezer tudós érkezik hozzánk a világ minden tájáról, és némelyiket olykor túlzottan elragadja a humora. Most is ennek a tanúi lehettünk" – mondta a CERN szóvivője. A központ belső vizsgálatot indított az ügyben.

Mindenesetre nem lennénk meglepve, ha Dan Brown jövőre előrukkolna A Heisenberg-kód című regénnyel, amely nem a Vatikán, hanem egy svájci laboratórium okkult titkait tárná föl.

(Címlapi kép: Collection Christophel/Warner Bros)