Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A törvény nevében vetkőztettek le egy nőt Nizzában

2016.08.24. 14:50
Ha így haladunk, komédiába fordul a burkini betiltására vonatkozó törvény a franciaországi üdülővárosokban. Legutóbb Nizzában szedették le paprika spray-vel és gumibottal felfegyverkezett rendőrök egy nőről a fürdőzésre kitalált, teljes testet elfedő muszlim viseletet. 

Nem egy, hanem rögtön négy rendőr intézkedett kedden, Nizzában egy strandon napozó középkorú muszlim nővel szemben, aki a burkini viselését megtiltó törvényről szemmel láthatóan nem vett tudomást. A nőnek a négy rendőr és a többi ember előtt kellett levennie a felső ruházatként szolgáló burkinijét, amely elsősorban a konzervatív iszlám közösségek női tagjai számára teszi lehetővé, hogy élvezzék a strandot. A Daily Mail azt írja, hogy a rendőröknél paprikaspray és gumibot is volt, és a fotókon az is látszik, hogy egyikőjük jegyzőkönyvet vesz fel, tehát vélhetően meg is bírságolták a nőt a helyszínen.

A francia helyi hatóságok mostanra már 15 városban tiltották be az arc kivételével a teljes testet lefedő fürdőruhát, és ennek megfelelően gyarapodnak is a büntetétesek.

Ugyancsak kedden, Cannes-ban egy fejkendőt és leggingset hordó nőt büntettek meg állítólag azért, mert nem a szekularizmust tiszteletben tartó ruhát viselt. A 34 éves, kétgyerekes anya később azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a „rasszista” rendőrök valójában csak meg akarták alázni őt a gyerekek és a többi fürdőző előtt, pedig még csak nem is burkinit viselt. 

Pár nappal ezelőtt szintén Cannes-ban büntettek meg fejenként 38 euróra négy muszlim nőt hasonló okok miatt. 

(Címlapi kép: AFP/Fethi Belaid)