Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Bono a világűrt is magának akarta

2016.08.26. 12:53
A U2 frontembere sosem a kishitűségéről és visszafogottságáról volt híres, de most újabb bizonyíték került elő határtalan önbizalmára. A banda 2009-es turnéjának minden koncertjén bejelentkezést akart az űrből, és ez végül félig-meddig össze is jött neki.

Ezt az információt Hillary Clinton régóta húzódó e-mailbotrányának köszönhetjük. A demokrata elnökjelöltet már több tízezer levél nyilvánosságra hozására kötelezte a bíróság, mivel külügyminiszterként évekig folytatott hivatali levelezést magánpostafiókjáról. A most publikált levelek között bukkan fel a Clinton Alapítványt bőkezűen támogató popsztár különös kérése is.

Bono öszeköttetést szeretne a Nemzetközi Űrállomással az idei turnéjuk koncertjein. Próbálom kitalálni, ki lenne a legjobb kontakt a NASA-ból vagy az illetékes kongresszusi bizottságból. Bármi ötlet? Köszi” – írta Ben Schwerin, a U2-val is dolgozó tanácsadó Hillary Clinton kormányzati stábjának az egyik e-mailben, de nem kapott tőlük konstruktív válaszokat.

Bonónak végül mégiscsak összejött valami a projektből, hiszen a 360° turnéhoz használtak űrhajósok által előre rögzített videóüzeneteket. Az nem világos, hogy ehhez volt-e bármi köze a kérésnek, amelyet Clinton akkori hivatalához intézett. El sem merjük képzelni, mit érzett az énekes, mikor Chris Hadfield űrhajós David Bowie Space Oddityját, nem pedig a U2 valamelyik slágerét adta elő az űrben.

(Címlapi kép: AFP)