Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Sok menekült segített az olaszországi földrengés után

2016.08.29. 16:01
Eddig közel 300 halálos áldozata van a múlt heti olaszországi földmozgásnak. Szerda hajnalban 6,2-es erősségű földrengés rázta meg Amatricét és környékét, sok épület összeomlott és rengeteg ember rekedt a romok alatt. A katasztrófa után nagyon sok menekült segített az áldozatoknak. 

Egész Olaszországból érkeztek menekültek Ametricébe és környékére, hogy a múlt szerdai, közel 300 halálos áldozatot követelő földrengés után segítsenek. A helyszínen segédkező önkéntesekkel együttműködve sátrakat állítottak azoknak az embereknek, akik a földrengés következtében elvesztették otthonukat, illetve az összedőlt épületek alatt rekedt áldozatok kimentésében és a romok eltakarításában is segédkeztek. 

Forrás: AFP/Mario Laporta

Ugyanakkor a Huffington Post helyszíni tudósítója több olasztól hallott olyan véleményeket, hogy a menekülteknek ebben a helyzetben át kellene adniuk az állam által biztosított szállásukat a földrengés áldozatainak: „költözzenek ők a sátrakba”.

Ahogy Európa-szerte sok országban, Olaszországban is erősen megosztja a társadalmat a menekültkérdés, amit a fentiekhez hasonló szélsőséges vélemények is jól példáznak. Ugyanakkor az olaszországi földrengés után segédkező menekültek most elgondolkodtató leckét adtak emberségből az európaiaknak. Etnikumtól, vallástól függetlenül napokon át segítettek a bajba jutottaknak, többen pedig még az életüket is kockáztatták a romok alatt rekedt áldozatok kimentéséért

(Címlapi kép: AFP)