Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Modern lányoknak készül vicces életvezetési útmutató

2016.09.02. 17:59
Segíts magadon, Munka kilenctől ötig, Szórakozás. Csak néhány cím a brit Mills&Boon Könyvkiadó novemberben megjelenő szatírikus könyvsorozatából. Az Életvezetési tanácsok modern lányoknak fekete-fehér archív fotókból áll, amelyeket a 21. századi nő problémáira reflektáló gúnyos szövegek kísérnek. 

„Linda és Simon egy partiban táncolnak. Linda a lépésszámlálójára pillant, és azt mondja Simone-nak: most már eleget mozogtunk ahhoz, hogy betömhessünk a sarkon egy kebabot.”

A hamarosan megjelenő könyvsorozat egyik példányában például ez a szöveg áll egy archív fekete-fehér fotó alatt, amely két önfeledten táncoló nőről készült valószínűleg a 60-as években. A sorozat szövegeit egy bizonyos Ada Adverse jegyzi, de azt egyelőre nem árulta el a kiadó, hogy ki áll az írói álnév mögött. 

Nem ez az első szatírikus próbálkozása az elsősorban romantikus lányregényeiről ismert Mills&Boon Könyvkiadónak. Eddig két millió példányt adtak el Ladybird című könyvsorozatukból, amelyekben a klasszikus gyerekkönyvek gügyögő stílusát parodizálják. A modern nőket kifigurázó könyvsorozat első három része novemberben, a Happy Endings című zárórész pedig jövő januárban jelenik meg. 

(Címlapi kép: Science Photo Library/CAIA IMAGE)