Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Bontsunk egy dobozzal a terrortámadás emlékére!

2016.09.08. 10:53
A hétvégére esik a 2001. szeptember 11-i, World Trade Centert leromboló terrortámadás 15. évfordulója. A Walmart lánc egyik floridai áruháza üdítőt reklámoz ez alkalomból.

A Világkereskedelmi Központ elleni terrortámadás 15. évfordulójának apropóján a floridai üzlet ikertornyokat épített kólásdobozokból, körülötte pedig egyéb üdítőkből az amerikai zászló színeiben pompázó installációt hoztak létre.

Az áruház ismeretlen művészét sajnos nem értette meg mindenki, a Twitteren például elég rossz kritikákat kapott a műalkotása:

A hasonló reakciók után a Walmart közleményt adott ki, amelyben jelezték, hogy lebontották az installációt, és ugyanazzal a lendülettel a Coca-Colára mutogattak, mondván, hogy a cég gyakran ad ötleteket a termékeik kihelyezésére vonatkozóan. Azt nem magyarázták meg, a floridai áruház miért tartotta jó ötletnek a Coca-Cola felvetését.

Miközben az amerikai sajtó tele van a 9/11-re emlékező cikkekkel, több üzlet is megpróbálja a saját hasznára fordítani az évfordulót. Az ilyen reklámokkal azonban kissé túllőnek a célon:

(Címlapi kép: AFP/Henny Ray Abrams)