Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A Trónok harca szinkronszínésze lehet az év BKK-sofőrje

2016.09.13. 15:59
Már javában tart a Budapesti Közlekedési Központ meghirdetett versenye az „Év sofőrje” címért, amely mostanra a második fordulóhoz érkezett. Hat autóbusz- és két trolibuszvezető jutott a döntőbe, mindegyiküket a BKK külön kisfilmekben mutatja be. Találunk köztük szenvedélyes motorost, női sofőrt és jó eséllyel pályázik Garamszegi Gábor szinkronszínész is.

A döntős jelöltekkel készült bemutatkozó kisfilmeket a BKK a Facebook-oldalán, illetve a honlapján tette közzé tegnap, a szavazatokat is ezen a két felületen lehet leadni a legszimpatikusabb sofőrre. Az a jelölt nyer, aki a legtöbb kedvelést gyűjti össze 2016. szeptember 21-éig. A nyertes vezető pedig kétszemélyes wellnesshétvégét kap Ráckevén. 

Nézzük a jelölteket, és hogy kinek mi az erőssége.

Itt van máris Judit, akit álmának valóra váltásával igencsak megvárakoztatták. Ez az érv szóljon mellette. Gyerekkora óta trolivezető akar lenni, de egészen 1996-ig türelmesnek kellett lennie, mivel addig női sofőrök nem ülhettek buszok vagy trolik volánjai mögé.

A 68-as busz sofőrje Szabolcs, aki mellett leginkább az szól, hogy ő már egy egészen korszerű oktatásban vett részt egy évvel ezelőtt: hasonlóan a repülőgép-pilótákhoz, szimulátoron tanulta a buszvezetést. 

Norbert viszont igazi vagány arc, hat évnyi kamionvezetés után tért át a buszokra. Na, de hogy érkezik egy buszsofőr reggelente a munkába? Szeretnénk hinni, hogy mindenki úgy, ahogy Norbert teszi: motoron, a motorosdzsekit egy mozdulattal a kék ingre váltva.

De vajon lehet-e überelni Garamszegi Gábort, a Szép Ernő Színház tagját, aki nem mellesleg a Trónok harcából Hodor magyar hangja, és mivel nem tölti ki teljesen a színjátszás a napjait, buszsofőrnek állt. A kertvárosi járatokon ráadásul több utast is névről ismer már.

Attila minőségi buszvezetői munkáját viszont nem más garantálja, mint a tradíció. Már az édesapja is buszsofőr volt, és úgy látszik, igen nagy hatással volt a családra, mert Attila testvére is ezt a szakmát választotta. 25 évig testvérével váltották egymást ugyanazon a buszon, egy ideje pedig már a saját fia a váltótársa.

Sándor 19 éve vezet buszokat, igazi állatbarát, van okostelefonja, és szeret passziánszozni. Nem is ragoznánk tovább.

Tamás igazi technikai ember, szabadidejében szeret régi járműveket és rádiókat bütykölni, de ami igazán fontos: lévén, hogy a 15-ös buszon ül, megtanult az eltévedt turistákkal is szót érteni.

Zoltánra pedig azért lenne érdemes szavazni, mert a jövő trolisofőrjeinek sorsa az ő kezében van. Nemcsak csinálja, de oktatja is a műfajt.