Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Egy csimpánzhoz hasonlította Trumpot a híres főemlőskutató

2016.09.18. 16:56
Jane Goodall, a világhírű etológus és főemlőskutató nem kertelt: szerinte Donald Trump magatartása egyértelműen hasonlít arra, ahogy a csimpánzok viselkednek a dominancia megszerzése érdekében.

Sokféleképpen értékelték már a republikánus elnökjelölt kampányát, de így még soha. Jane Goodall a The Atlanticnek adott interjújában elemezte Donald Trump viselkedését és beszédeit. Szerinte Trump pimaszsága és akaratossága, valamint az, amilyen megalázóan beszél a riválisairól („Little Marco”, Lyin' Ted) valójában hasonló magatartást mutatnak, mint amit a hím csimpánzok tanúsítanak, amikor a dominanciájukat akarják megerősíteni.

„Annak érdekében, hogy az ellenfelekre hatást gyakoroljanak, a hímek a dominancia-rangsorban megpróbálnak kihívóan viselkedni: megbélyegeznek, csapkodnak, húzzák az ágakat, köveket dobálnak. Minél energikusabb és látványosabb ez a fitogtatás, annál gyorsabban fog az egyed a hierarchiában feljebb kerülni, és valószínűleg tovább fogja megtartani a pozícióját is” – vázolta fel a metaforát Goodall.