Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Ewan McGregor nem hagyja, hogy elfelejtsük a gyerekek szenvedését

2016.09.19. 12:10
A színész iraki menekülttáborban járt, ahol ott élő gyerekekkel is barátkozott. Szeretné, ha a világ vezetői is többet tennének a megsegítésükért.

Több tucat állam- és kormányfő részvételével nyílt meg New Yorkban az ENSZ idei közgyűlése, amelyen természetesen az is kiemelt téma lesz, mit kezdjenek a a második világháború óta nem látott menekültválsággal.

A helyszínen feltűnt Ewan McGregor is, aki a gyermekekért felelős UNICEF nagyköveteként kötelességének tartja, hogy emlékeztesse a politikusokat a legkiszolgáltatottabbak, vagyis a háború elől menekülő gyerekek jogaira. A színész nemrég Irakban is járt, hogy saját szemével lássa, milyen állapotok uralkodnak a közel-keleti menekülttáborokban.

Könnyű összezavarodni a statisztikáktól. Hatalmas számfalként magasodik fölénk, hogy 28 millió gyereknek kell menekülnie világon, de nekem már Mirna és Mohamed jut az eszembe, és mindazok a gyerekek, akikkel találkoztam, láttam, hogyan élnek, és hogy milyen fantasztikus és erős kis emberek” – mondta a BBC-nek a Star Wars és a Trainspotting sztárja. 

(Címlapi kép: AFP)