Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Amerika még mindig nem tud mit kezdeni az erős nőkkel

2016.09.19. 14:09
Barack Obama szerint Hillary Clintonnak simán le kellene győznie Donald Trumpot. De akkor miért lett mégis szoros a választási versengés a hajrára? Az elnöknek erre is megvan a válasza.

„Ennek nem lenne szabad szoros választásnak lennie. Mégis az lesz, és nem Hillary Clinton hiányosságai miatt, hanem mert a társadalmunk szerkezetileg nagyon megosztottá vált” – mondta Obama egy New York-i kampánygyűlésen. Azonban nemcsak a megosztottság, hanem a nemi előítéletek is komoly szerepet játszanak szerinte abban, hogy Trump még mindig esélyes lehet az elnöki székre:

„Megvan az oka annak, hogy miért nem volt soha női elnökünk. A társadalmunk még mindig küszködik az erős nők elfogadásával. Még mindig felzaklatja a velük való találkozás, teljesen méltánytalanul. Ez a zavar sokféle módon kifejeződik” – magyarázta Obama Clinton szereplésének mögöttes okait.

Hamarosan kiderül, hogy megválasztják-e az Egyesült Államok történetének első női elnökét. Az már biztos, hogy senki sem jutott ehhez olyan közel, mint Hillary Clinton.

(Címlapi kép: AFP)