Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Helikopterrel terelte a tehéncsordát. Nem kellett volna

2016.09.20. 15:22
Ez is egy olyan sztori, amely csak Ausztráliában történhet meg. Hol máshol akadna be egy pásztorkodó légi jármű talpa a tehén szarvába? Az állat és a pilóta szerencsére jól van, a helikopter már nem annyira.

Bevallom, egészen eddig úgy tengettem az életemet, hogy fogalmam sem volt a világ legmenőbb foglalkozásáról, amihez képest rodeósnak vagy hegymászónak lenni unalmas biztonsági játéknak tűnik. Annyit mondok: helikopteres tehénpásztor, és ezzel új értelmet nyert a cowboy fogalma is, amit én még mindig lovon és kalapban tudtam csak elképzelni. Azt persze a westernekből is tudjuk, hogy a cowboyok élete nem veszélytelen.

Most például az egyik pásztorhelikopter túl közel repült a csordához, így a talpa beakadt egy tehén szarvába. Állat és légi jármű harcában végül az utóbbi húzta a rövidebbet: némi imbolygás után a helikopter lezuhant és kigyulladt.

Hogy mindez olyan, mintha egy Coen-filmben történt volna?Kapaszkodjanak meg, mert majdnem így is van. Az abszurd balesetre épp az Ausztrália északkeleti részén fekvő Coen városkája mellett került sor, és az ottani tűzvédelmisek mentek a pusztába kivizsgálni az esetet. A helikoptert földre rántó tehenet nem rázta meg különösebben az ügy, állítólag a trauma legkisebb jelei sem mutatkoznak rajta.

(Címlapi kép: AFP)