Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A sátánisták szép csendben bevették Salemet

2016.09.26. 14:24
A Sátán Temploma nevű szervezet a lehető legtalálóbb helyen nyitotta meg nemzetközi székhelyét: a boszorkánypereiről elhíresült Salemben.

Irodák, előadótermek, ajándékbolt és egy művészeti galéria is található a Sátán Temploma új központjában, amely a honlap tanulsága szerint „a politikailag tudatos sátánisták közti kommunikáció és mobilitás elősegítését” tűzte ki célul – akármit is jelentsen ez.

Az udvarban helyet kap egy másfél tonnás Baphomet-szobor is, amelyet csak jeggyel lehet majd megtekinteni. Egy ehhez hasonlót tavaly lepleztek le Detroitban, komoly tiltakozások közepette. „Már csak az hiányzott Detroitnak, hogy házibulit rendezzünk az ördögnek” – emelte fel akkor a hangját Dave Bullock baptista lelkész a sátánista emlékmű ellen.

Mindenki tudja, mi a boszorkányság

A Vice riportja szerint azonban Salemben nem vert különösebb hullámokat a sátánisták beköltözése, a településen amúgy is nagy hagyománya van a boszorkányságnak. A Boston Globe úgy tudja, a polgármester mindössze négy hívást kapott az üggyel kapcsolatban, de nyoma sem volt tüntetésnek. Nem tudatosan választottunk helyszínt, inkább megragadtunk egy kínálkozó lehetőséget. Ennek ellenére komoly előnyei vannak a ténynek, hogy Salemben vagyunk” – mondta a Sátán Temploma szóvivője, aki szerint a település azért is toleráns, mert itt azoknak is van elképzelésük a boszorkányságról, akik maguk nem gyakorolják.

(Kép forrása: thesatanictempledetroit.com)