Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Ha DiCaprio nem menti meg az emberiséget, akkor senki

2016.09.28. 12:04
A sztár maga járt utána a klímaváltozás égető kérdéseinek. Obamától Ferenc pápáig mindenki felbukkan a Before The Floodban.

Hiába bánt el vele nagyon csúnyán egy grizzly A visszatérőben, úgy tűnik, DiCaprio mégsem haragudott meg a medvékre. Sőt szeretné megmenteni őket:Folyamatosan fertőzzük és pusztítjuk az édenkertjeinket, ráadásul tudatosan. Látni akarom, milyen messze jutottunk, és van-e még esély megállítani a folyamatot – mondja a színész a Before the Flood előzetesében, miközben farkasszemet néz egy jegesmedvével az olvadó Északi-sarkon.

Az elnök és a pápa is a fedélzeten

DiCaprio nagy környezetvédő hírében áll, és 2007-ben egyszer már figyelmeztette az emberiséget Az utolsó óra című dokumentumfilm narrátoraként. Most ismét nyakába vette a Földet, hogy bemutassa a klímaváltozás aggasztó következményeit, és a lehetséges megoldásokat felvillantsa. A szakértők mellett sok vezető és döntéshozó is feltűnik a filmben, mint például Barack Obama, Ferenc pápa vagy Elon Musk, akinek persze megvan a maga nagy ívű látomása az energiahordozók forradalmasításáról. Még DiCaprio ENSZ-közgyűlésen tartott beszédét is belevették.

Leonardo DiCaprio  beszédet tartott az ENSZ-ben

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Spencer Platt

Az Oscar-díjas színész szerint egyértelmű, hogy a klímaváltozás korunk legfontosabb kérdése, és meggyőződése, hogy ennek az amerikai elnökválasztásban is döntő szerepet kellene játszania (Donald Trump többször is tagadta az ember okozta globális felmelegedés létezését). Világszerte olyan vezetőkre van szükségünk, akik hisznek a klímaváltozás tudományos leírásában, és ki mernek állni a bolygónkért – mondta.

(Címlapi kép: AFP)