Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Előzetesben ül egy galamb Észak-Indiában

2016.10.04. 12:53
Állítólag Narendra Modi indiai kormányfőnek címzett fenyegető levelet találtak nála, ezért tartják őrizetben a rossz hírt vivő, védtelen madarat. 

A postagalambot az északi Pandzsáb államban fogta el egy határőr vasárnap – jelentette több hírforrás. Urdu nyelvű fenyegető üzenetet találtak nála, amelyet állítólag az indiai miniszterelnöknek címeztek.

A levélben az áll, hogy „Minden egyes gyermek kész felvenni a harcot Indiával”. Az üzenetet a Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege) nevű pakisztáni szélsőséges muzulmán szervezet írta alá. 

Nem ez az első fenyegető üzenet, amely Pakisztánból érkezik. Szombaton két lufit találtak a határőrök, amelyhez levél is tartozott: „Modi, ne hidd, hogy ugyanazok vagyunk, mint akik 1971-ben voltunk.”

Az India és Pakisztán közötti feszültség ugrásszerűen megnőtt azóta, hogy ismeretlen fegyveresek szeptember 18-án rajtaütöttek Kasmírban egy indiai katonai helyőrségen, és megöltek 17 embert.
A két ország határvédelmi erői folyamatosan magas készültségben vannak. Legutóbb múlt héten csaptak össze katonáik a vitatott hovatartozású, feldarabolt Kasmír határvidékén.

Az indiai Kasmír az ország egyetlen muzulmán többségű szövetségi tagállama. Lakosainak többsége függetlenséget szeretne, vagy csatlakozna Pakisztánhoz.

(Címlapi kép: Origo)