Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Leonardo DiCaprio már befizetett a Mars-utazásra

2016.10.04. 12:48
A sztár azzal viccelődött, hogy űrhajón hagyná el a pusztuló Földet. Ehhez még Barack Obamának is volt egy csipkelődő megjegyzése.

A napokban mutatják be Amerikában a Before the Floodot, Leonardo DiCaprio legújabb dokumentumfilmjét, amely a klímaváltozás közeli veszélyeire hívja fel a figyelmet, és cselekvésre szólítja fel a politikusokat. Ennek kapcsán ült le a színész beszélgetni a Fehér Házban Barack Obamával és Kathrine Hayhoe klímakutatóval.

A komoly téma ellenére is belefért egy kis viccelődés. Hayhoe egy ponton arról beszélt, hogy mindnyájan ki vagyunk téve a bolygónkat érintő folyamatoknak, majd a közönséghez fordulva hozzátette: „Hacsak valaki be nem fizetett már egy Mars-utazásra. Persze senki ne árulja el, ha igen, bár szerintem az őrült” – viccesen utalva Elon Musk múlt heti bejelentésére, miszerint a SpaceX hamarosan megindíthatja a Mars kolonizációját.

„Én már befizettem”


 – nyögte be DiCaprio flegmán, a szívbajt hozva a jelen lévő rajongókra.

Hayhoe erre persze próbált visszakozni, de Obama nem engedte: „Szerintem te is nyugodtan megerősítheted, hogy őrült” – mondta az elnök, majd miután kinevetgélték magukat, folytatták a kellemes beszélgetést bolygónk sötét jövőjéről és a közelgő apokalipszisről.

DiCaprio egyénként szándékosan az elnökválasztás elé időzítette a Before the Flood premierjét, mert szerinte a klímaváltozásnak kellene a döntő témának lennie a kampányban.

(Címlapi kép: AFP/Valery Hache)