Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Egymást verik az angol szélsőjobboldali politikusok

2016.10.07. 10:44
Strasbourgban, az Európai Parlamentben ütötte meg kollégáját az angol szélsőjobboldali párt, a UKIP egyik politikusa. A párt a Brexit óta nem találja magát.

A UKIP európai parlamenti képviselője, Mike Hookem ütött meg egy másik képviselőt, párttársát, Steven Woolfe-ot. Woolfe el is ájult.

Az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja megalakulása óta EU-szkeptikus, ők voltak a Brexit legfőbb támogatói. Némiképp őket is váratlanul érte, hogy megnyerték a népszavazást, vagyis a britek júniusban az EU-ból való kilépés mellett döntöttek. Nigel Farage pártelnök, a Brexit-kampány legismertebb arca rögtön le is mondott, mondván, beteljesítette politikai ambícióit.

Utódja, Diane James mindössze 18 napig maradt pártelnök, majd ugyancsak lemondott. Arra hivatkozott, hogy nem kapott kellő támogatást a pártjától, de bizonyára az sem esett jól neki, hogy leköpték a nyílt utcán.

Steven Woolfe és Nigel Farage

Forrás: AFP/Leon Neal

Csütörtökön éppen James utódlásának kérdését beszélték volna meg a párt tagjai. Steven Woolfe esélyesnek számított az elnöki posztra, néhányan a pártból viszont nem bíztak benne, mert szerintük Woolfe a konzervatív jobboldal felé vezette volna a pártot, vagy ő maga akár át is ült volna hozzájuk az Európai Parlamentben. Hookem, a Királyi Légierő egykori tagja állítólag ezért ütötte meg Woolfe-ot.

Woolfe azóta jobban van, Hookemet viszont azóta nem látták.

(Címlapi kép: AFP)