Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Soha nem volt még ennyire trendi egy kampányesemény

2016.10.08. 09:26
Már több mint kétmillióan látták Facebookon azt a videót, amelyben a New York-i Union Square-en 170 ember táncol Hillary Clintonért. A szervezők szerint a tánc is lehet hatékony politikai eszköz.

A Humanity for Hillary nevű közösségi média kampány szervezői úgy döntöttek, hogy a táncosokat is mozgosítják bő egy hónappal az amerikai elnökválasztás előtt. 

Egy New York-i és egy washingtoni koreográfus, Celia Rowlson-Hall, valamint Crishon Landers Amerika-szerte toboroztak táncosokat (érkeztek művészek a Broadway-ről, de még Torontóból is), hogy október 2-án, Manhattan egyik legfontosabb terén csináljanak egy kampányjellegű flashmobot. 

Összesen 170 táncos gyűlt össze a téren, akik egy alig néhány órás próbafolyamat alatt megtanulták Justin Timberlake Can't Stop the Feeling című számára a koreót, az eseményt pedig egy függetlenfilmes, Mia Lidofsky rögzítette. A rendező és a New York-i koreográfus egyébként a Csajok című HBO-sorozat forgatása során ismerkedtek meg egymással.

Rowlson-Hall szerint semmi sem képes olyan erővel átadni a lelkesedést és az energiát, mint a tánc, tehát szerinte a műfaj egy természetes politikai eszköz.  

A flashmob külön érdekessége volt, hogy mindenki színes nadrágkosztümöt viselt, ez ugyanis Hillary Clinton kedvenc ruhadarabja, legalábbis kedvenc munkahelyi viselete. A nadrágkosztüm olyan mértékben forrt egybe az évek során Clinton nevével, hogy a Wikipédia pantsuit szócikke alatt is őt hozzák fel példaként.

A vasárnapi eseménynek végül az lett a vége, hogy a rendőrség kiszállt a helyszínre, mert a filmesek nem kértek előre engedélyt a forgatáshoz. Ahogy még a Justin Timberlake-dal miatt is fájhat a szervezők feje, az énekessel és menedzsmentjével ugyanis szintén nem tudták előre megbeszélni, hogy a kampányeseményhez felhasználhatják-e a számukat.

A flashmobra még nem reagált a demokrata elnökjelölt sem, a táncosok azt mondták a Washington Postnak, hogy naponta csekkolják az e-mailjüket, hátha jött már gratulációs levél Hillary Clintontól.