Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Ez volt a Népszabadság utolsó címlapja

2016.10.08. 13:14
Október 8-án felfüggesztették a Népszabadság kiadását, a hivatalos közelmény szerint a készülő koncepcióváltás miatt. A Népszabadság újságírói a nyilvánossággal egy időben értesültek a döntésről, puccsot sejtenek a történtek mögött. Már szervezik az esti tüntetést a sajtószabadságért.

Jól nézze meg, egy ideig biztosan ez az utolsó Népszabadság-címlap, amelyet lát. A kiadó Mediaworks szombaton függesztette fel a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását. 

Forrás: Unikornis

A hivatalos indoklás szerint a felfüggesztés egészen a lap új koncepciójának kialakításáig és megvalósításáig marad érvényben. Ennek megfelelően a nol.hu sem működött már szombat reggel, az oldalon egyelőre csak a Mediaworks közleménye érhető el.

Eközben az is kiderült, hogy a Népszabadság újságíróit, munkatársait nem értesítették előre a döntésről, szombat reggel motoros futár szállította ki nekik a levelet a munkavégzési kötelezettségük alóli felfüggesztésről. A Facebookon megjelent szerkesztőségi közleményük szerint, ők is a nyilvánossággal egy időben tudták meg, hogy a „lapot azonnali hatállyal bezárták”, az újságírók már szombat reggel nem tudták az emailezésüket sem megnyitni – írta az Index.

A hvg.hu információi szerint Murányi András főszerkesztőt sem értesítette előre a Mediaworks, állítólag szombat reggel az unokaöccse kereste fel a családot a hírrel, amelyet az internetes portálokon olvasott.

A döntéssel összefügg, hogy a Médiaworks vezérigazgatója Rónai Balázs lemondott, így a társaság megbízott vezérigazgatójává Katona Viktort nevezik ki. Katona Viktor jelenlegi, pénzügyi vezérigazgató-helyettesi és operációs vezetői feladatköre mellett veszi át a vezérigazgatói pozícióból saját kérésére távozó Rónai Balázs feladatait.

A lap szerint először mindenki a cég költözésével hozta összefüggésbe a történteket. Erről a cég közleménye annyit ír, hogy „a napokban zajlik a Mediaworks budapesti operációjának Budapest, Bécsi út 122-124. szám alatti, a Népszabadság-épületben újonnan kialakított és költségtakarékos székhelyre történő költözése, ahol több mint 400 munkahely került kialakításra".

A Népszabadság bezárása miatt, és a szólásszabadság védelme érdekében szombat estére tüntetést szerveznek.

(Címlapi kép: Unikornis)