Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Kötelező lenne az óvszerhasználat, tiltakoznak a pornósztárok

2016.10.19. 08:00
A nézők jelezhetnék a hatóságok felé, ha olyan pornófelvételt látnak, amelyben a férfi színészeken nincsen óvszer. Ezt a szabályozást akarja elfogadtatni egy AIDS ellen küzdő civil szervezet. A hét elején emiatt több száz pornóipari dolgozó vonult utcára Los Angelesben

Michael Weinstein, egy AIDS megelőzésével foglalkozó civil szervezet, az AHF vezetője már jó régóta szeretné kötelezővé tenni a gumióvszer-használatot a pornófilmekben. A milliárdos Weinstein addig kampányolt és hirdette mindenfelé a Proposition 60 néven futó szabályozást, amíg el nem érte, hogy a november elején rendezett választáson erre a helyi ügyre is rákérdezzenek Kaliforniában. 

Az egészségügyi minisztérium mindeddig nem akarta elfogadni Weinstein javaslatát, mert szerintük alktományellenes lenne a szabályozás. Weinstein most azt akarná megszavaztatni, hogy a pornónézők jelezhessék a hatóságok felé, ha olyan filmet látnak, amelyben a férfi színészen nincs óvszer – a szabályozás nem foglalkozik azzal, hogy a színésznők egyébként szinte minden esetben védekeznek. 

Julia Ann

Forrás: Julia Ann Live

Ha a szabálytalanságon kapott pornószínész amerikai állampolgár, a feljelentő beperelhetné. Ez azzal járna, hogy a pornószínészek valódi neve is nyilvánosságra kerülne.

Emiatt is tiltakozott hétfőn az AHF székháza előtt a pornóipar számos ismert szereplője, köztük Julia Ann színésznő. „Weinstein utópiát épít, aminek az árát mi fogjuk megfizetni” – fogalmazott a középkorú nőket (MILF-eket) szerepeltető pornófilmek egyik legnépszerűbb színésznője.

Az elmúlt hetekben számos kaliforniai újságban jelent meg a szabályozást ellenző vezércikk, sőt Kaliforniában a republikánus és a demokrata párt sem támogatja a kezdeményezést. Mindazonáltal a pornósoknak nincs annyi pénzük a Prop 60 ellen kampányolni, mint Weinsteinnek mellette. Az AHF vezetője például több millió dollárt költött tévéreklámra, amelyben egy volt pornószínésznő, Cameron Bay azt állítja, munkája miatt HIV-fertőzést kapott. Megnevezte partnerét is, akitől elkaphatta a fertőzést, a Xander Corvus nevű színész azonban bizonyítottan nem HIV-pozitív.

(Címlapi kép: AFP)