Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Árvai Péter a világ egyik legbefolyásosabb LGBT-vezetője

2016.10.25. 15:48
Az egyetlen nyíltan meleg magyar cégvezető felkerült egy rangos nemzetközi listára.

A Financial Timesszal együttműködésben az OUTstanding nevű szervezet összeállított egy százfős nemzetközi listát arról, hogy jelenleg kik a világ legbefolyásosabb LGBT+ vezetői. A Prezi társalapító-vezérigazgatója ezen a listán a 11. helyet foglalja el, ezzel ő az első a rangsorban a közép-európai térségből.

Árvai Péter tavaly februárban, egy a Forbesnak adott interjúban beszélt először nagy nyilvánosság előtt arról, hogy meleg, és jelenleg is ő az egyetlen nyíltan meleg magyar cégvezető.

Részt vett a Nyitottak vagyunk nevű kezdeményezés elindításában, amelynek lényege, hogy a kampányhoz csatlakozó vállalatok (mint az alapító Prezi, a hazai Google-képviselet vagy az espell) alapvető értéknek tekintik, hogy munkatársaikat és partnereiket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítélik meg. Nincsenek tehát tekinttel az életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra, származásra, politikai, vallási vagy más meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra.

A kezdeményezéshez mostanra már több mint 900 cég, szervezet és közösség csatlakozott.

(Címlap: MTI/Mohai Balázs)