Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Gyönyörű eszközzel robbant be a Kodak az okostelefonok piacára

2016.10.29. 16:35
Végre egy okostelefon, amit nem elsősorban hírek olvasására fogunk használni, de még arra sem, hogy az Instára pakoljunk fel szelfiket. Mert ez annál többre érdemes. A Kodak kihozta első okoskészülékét, amely inkább fényképezőgép, mint telefon.

Hamarosan az európai piacra is megérkezik a Kodak múlt héten bemutatott készüléke, amely tulajdonképpen egy Android 6.0 Marshmallow operációs rendszerrel ellátott telefonba csomagolt gyönyörű fényképezőgép. Az Ektra névre keresztelt eszköz a Kodak első okostelefonja, amelynek leginkább a fényképezőgép részére vonatkozó paramétereit érdemes kiemelni. A 128 éves cég ugyanis azokat célozza meg az új termékével, akik valóban minőségi képeket akarnak lőni, mondjuk, egy utazás során, és nem az Instagram valamelyik szűrőjén folyatnák át alkotásukat a feljavítás érdekében.

Az Ektra értelemszerűen nagyon jó minőségű képeket garantál, a telefon egy 21 megapixeles hátlapi és egy 13 megapixeles előlapi kamerát kapott. Manuálisan be lehet állítani rajta az expozíciós értéket, az ISO-t, a fókusztávolságot, a fehéregyensúlyt és a zársebességet is, és mielőtt fényképeznénk, már azelőtt meg tudjuk nézni, hogy jól állítottunk-e be mindent. Utólag pedig a szerkesztőszoftver segítségével ügyeskedhetünk a fotókon.

Az előre beépített módok között olyanokat találunk, mint a portré, a sport, az éjjeli mód, a HDR, a panoráma, a makró vagy a tájkép funkció. És most jön a hab a tortán: van a gépen super 8-as retró videórögzítési mód is. 

(Címlap: leemage/©Bouthors/Leemage/Bouthors)