Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Mila Kunis kirohant a hollywoodi szexizmus ellen

2016.11.03. 11:19
Mila Kunis producere megfenyegette a színésznőt, hogy ha nem vállal el egy félmeztelen fotózást, akkor véget vet a karrierjének. Ezután borult a bili, és Kunis kitálalt arról, hogy milyen mocskos dolgok folynak Hollywoodban. 

Mila Kunis elmondása szerint a producere arra kérte őt, hogy egy férfimagazin számára vetkőzzön félmeztelenre, de ezt Kunis visszautasította. Ekkor jött a fenyegetés: a producer állítólag azzal zsarolta őt, hogy ha nem megy bele a fotózásba, akkor véget vet Kunis karrierjének. „Soha többet nem fogsz ebben a városban dolgozni” – idézi Kunis a férfit abban a nyílt levélben, amelyet az A Plus nevű – férjével, Ashton Kutcherrel támogatott – oldalon hozott nyilvánosságra. A beszámoló szerint Kunis teljesen elhűlt a producer reakciójától, és tárgyiasítva érezte magát. 

A levélből kiderül, nem ez volt az egyetlen eset, hogy valaki lekezelően bánt vele, megfenyegette vagy bántotta azért, mert nő. 

„A karrierem során voltak pillanatok, amikor sértegettek, mellőztek, alulfizettek, semmibe vettek, és egyéb módokon becsméreltek a nemem alapján. 

Megtanultam, hogy nőként úgy lehet sikeresnek lenni ebben az iparban, hogy a fiúk szabályai szerint kell játszanom. De minél idősebb lettem, és minél régebb óta dolgoztam a filmgyártásban, annál inkább világossá vált, hogy ez baromság.

És ami még rosszabb, hogy bűnrészes vagyok, amiért engedtem, hogy ez megtörténjen” – fogalmaz. 

A 33 éves Kunis a fent említetten kívül egy másik esetet is felidéz. Bár három másik nővel már egy produkciós cég tulajdonosa is, az egyik „befolyásos férfi producer” kollégája nem hajlandó egyenrangú személyként tekinteni rá. Kunis elmondása szerint egyik alkalommal ez a férfi úgy hivatkozott rá, mint Ashton Kutcher leendő feleségére és mint gyerekének anyjára.

„Ezzel lealacsonyított egy szintre, mintha nem lennék más, mint aki egy sikeres emberrel van kapcsolatban, és aki képes a gyerekeik kihordására.” 

Az eset következménye egyébként az lett, hogy visszavonták az együttműködést a producerrel.

(Címlapi kép: STX Entertainment/Block Entertainment)