Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A szoborcsoporttá merevedés az új kihívás a neten

2016.11.07. 10:51
Emlékeznek még a jeges vizes kihívásra? Az új őrület, a Mannequin Challenge hasonlóan gyorsan fertőzi meg az embereket, bár egyelőre leginkább csak az Egyesült Államokban. A szoborcsoporttá merevedés viszont sokkal nagyobb teret ad a kreativitásnak.

A vödrös akcióval ellentétben – amely az ALS nevű betegségre felhívó jótékonysági kampány része volt – a Mannequin Challenge mögött nincs semmilyen nemes cél. Mégis egész Amerika rá van már kattanva. A kihívás lényege, hogy egy csoport egy rövid videó kedvéért felvesz valamilyen látványos pózt, és megpróbál mozdulatlan maradni a felvétel végéig. 

They Killed it, Basketball Mannequin Challenge #MannequinChallenge @marcelashoward

A video posted by Football Basketball Athletes (@super_athletes) on

Eddig Instagramon a #MannequinChallenge hashtag alatt több mint 57 ezren osztották meg a saját alkotásukat. Bár nagyrészt diákok kattantak rá az új kihívásra, a Pittsburgh Steelers amerikai futballcsapat és a Milwaukee Bucks kosárlabdacsapat is felszállt már a Mannequin-vonatra. Utóbbiak a magángépükön fagytak le néhány másodpercre.

Nem teljesen világos, hogy mi áll a netes kihívás hátterében, de annyit tudni lehet, hogy az ötletgazdák a jacksonville-i Edward H. White Gimnázium diákjai, október végén ők csináltak először ilyen videót.

A legtöbb ilyen videóban zenei aláfestésként a Rae Sremmurd hiphop duó száma, a Black Beatles szól, állítólag a gimisek beállításához is ez adta a hátteret (bár az itt feltöltött videóban valamiért nincs hang).

Persze, a 2014-ben alakult, huszonegy-két évesekből álló duó sem maradhatott ki a buliból, és november 3-án ők is rávették magukat és a közönségüket a mozdulatlanságra: 

(Címlapi kép: AFP/2016 Getty Images/Christopher Polk)