Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A Trónok harca írója nem akarja, hogy Westerosszá változzon a világ

2016.11.07. 10:29
Újabb nevet pipálhatunk ki a Hillary Clintont támogató hírességek listáján. Van, aki komolyan vette George R. R. Martin javaslatát, hogy érdemes minél előbb leszavazni: Cincinnatiben négyezren állnak sorba, hogy szavazhassanak.

George R. R. Martin Új-Mexikóban, Santa Fében szállt be Hillary Clinton kampányába, és arra buzdította az embereket, tartsák egymásnak az ajtót, és szavazzanak minél előbb. Mint mondta, annyira alkalmatlan elnökjelölt még nem volt az Egyesült Államok történetében, mint Donald Trump.

„Nem kell szeretni Hillary Clintont, oda sem kell figyelni arra, mit mond Trumpról. Trumpra viszont egyáltalán nem kell figyelni. A fickó olyasmiket mond, hogy lelőhetne valakit fényes nappal a Fifth Avenue-n, és nem veszítene szavazókat. Kezdem azt hinni, hogy igaza van.”

Lehet, hogy az író lát némi hasonlóságot az elnökválasztási kampányt jellemző sárdobálás és a Trónok harca világát, Westerost feldúló háborúskodás között. A rajongók persze csak azt szeretnék, ha befejezné végre a könyvsorozatát.

Máris vannak amúgy, akik komolyan vették Martin javaslatát, hogy érdemes korán elmenni szavazni. Cincinnati városában közel egy kilométeres sor alakult ki szavazáshoz készülődő emberekből. Állítólag négyezren álltak sorba szombaton, reméljük, azóta mindenki sikeresen leszavazott.

(Címlapi kép: dpa Picture-Alliance/AFP/Bodo Marks)