Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Fogadjunk, hogy ennél a jelenetnél elfelejt majd levegőt venni!

2016.11.08. 15:59
Lerágja a körmét, mire végignézi a kígyók hajszáját a leguán után. Garantáljuk, hogy akciófilmeket megszégyenítően izgalmas természetfilmrészletet mutatunk most meg. 

Mi szóltunk, hogy a David Attenborough narrációjával készült Bolygónk, a Föld folytatását nagyon is érdemes lesz követni a BBC-n. A természetfilmes körökben igazi blockbusternek számító második széria vasárnap este indult, és máris adott egy olyan jelenetet a világnak, amelyet nem fogunk könnyen elfelejteni. 

Az Attenborough-filmek sosem szűkölködtek az akciókban és a drámai helyzetekben, de ez az internet népét a plafonig felcsigázó jelenet lehet, hogy übereli a BBC-n adott, eddigi természetfilmes felvételek nagy részét.

Íme a kígyók csapdájából menekülő leguán eszeveszett menekülése. Az alábbi képek magukért beszélnek.

Az, hogy simán oda tudjuk képzelni a szerencsétlen hüllő helyébe Matt Damont vagy Tom Cruise-t, nem véletlen. Az ezt az epizódot vágó Matthew Meech ugyanis nagy filmrajongó. Hitchcock, Christopher Nolan, Scorsese és Spielberg is ott van az általa vélt legjobbak között. 

Az Independentnek Meech azt nyilatkozta, hogy mindig próbálja megtalálni azt a műfajt, amely az adott képsorokhoz a leginkább passzol. Még akkor is, ha a természetfilmekről van szó. „Ez egy tudatalatti folyamat, amely segíti az embereket, hogy megismerjék a sztorit.” A kígyók és a leguán főszereplésével készült jelenet megvágása közben például a Bourne-filmekre gondolt.

(Címlapi kép: Origo)