Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Vége a kampánynak, Trump A függetlenség napjából idéz

2016.11.08. 11:37
Donald Trump megtartotta utolsó kampánygyűlését a michigani Grand Rapidsben. Felfokozott volt a hangulat, a mester A függetlenség napja híres jelenetét is megidézte.

Több száz ember gyűlt össze a michigani Grand Rapids egyik hatalmas sportcsarnokában, hogy meghallgassa Donald Trump utolsó kampánybeszédét az amerikai elnökválasztás előtt. Trump ki is tett magáért: lehiénázta az újságírókat, és közölte, hogy nincs szüksége Lady Gagához hasonló celebecskék támogatására a győzelemhez.

Azt is mondta, hogy több billegő államban is nagyon jól áll – ez tényleg így van –, és ha nyer, eltakarítja a törvénykönyvekből az ObamaCare néven ismert gyalázatot (vagyis Barack Obama kiterjesztett egészségbiztosítási csomagját).

A tömeg több ponton is megőrült, persze a „Naggyá tesszük Amerikát” szlogennél ez borítékolható volt, A függetlenség napja híres beszédéből vett idézet viszont őket is meglephette.

Bill Pullman A függetlenség napja című filmben

Forrás: InterCom

Roland Emmerich klasszikusában a Bill Pullman által játszott Whitmore elnök beszél az egybegyűlteknek arról, hogy a függetlenség napján le kell győzni a földönkívüli támadókat. „Ha el kell vesznünk, harcban vesszünk el!” – mondja. Nyilván mindenki emlékszik, de itt a jelenet:

Itt pedig Donald Trump idézete. (A teljes kampányeseménybe is érdemes és tanulságos beletekerni.)

(Címlapi kép: AFP/Jeff Kowalsky)