Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A Facebook nyerte meg Trumpnak a választást?

2016.11.11. 12:34
Mark Zuckerberg Kaliforniában, a Techonomy elnevezésű műszaki konferencián azt mondta, a Facebook nem felelős Trump győzelméért.

„Elég őrült gondolat, hogy a Facebookon terjedő hamis hírek bármilyen módon is befolyásolták az amerikai elnökválasztás kimenetelét” – mondta Zuckerberg.

Néhány adat ugyanis azt mutatja, hogy a hamis híreket szélesebb körben osztják meg, miközben egyre több ember számára a Facebook a hírek forrása – és ez így volt az amerikai elnökválasztási kampány alatt is. Olyan, mint egy óriási címlap.

Korábban Trump-ellenességgel vádolták a Facebookot, állítólag a moderátorok a liberális tartalmakat részesítették előnyben, hogy azok jelenjenek meg a felhasználók falán.

Válaszul kirúgtak pár alkalmazottat, hogy bizonyítsák, egy algoritmus a felelős azért, hogy éppen melyik hír válik a legnépszerűbbé a Facebookon és nem áll mögötte emberi manipuláció.

Amikor Zuckerberget arról kérdezték, mégis hogyan tud az ellenőrzése alatt tartani egy ilyen céget, mint a Facebook, azt válaszolta: „oda kell figyelni az emberek igényeire."

„Az én célom, hogy megadjuk az embereknek a lehetőséget, hogy megosszák a tartalmakat és így a világot nyitottabbá tegyük és az embereket összekapcsoljuk egymással” – olvasható a BBC-n.

(Címlapi kép: AFP)