Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Elárverezik Fliegauf Bence Érdemkeresztjét

2016.12.08. 07:56
Nagyszabású árverést és kiállítást szervez a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil szervezet az emberi jogok világnapján. Itt kerül licitre Fliegauf idén nyáron visszaadott kitüntetése.

Az árverés december 10-én lesz a Gödör 2.0 klubban, ahol az a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt is kalapács alá kerül, amellyel még 2005-ben tüntették ki Fliegauf Bencét, és amelyet 2016-ban visszaadott a rendező.

Fliegauf Bence is egyike volt annak a több mint száz, korábban államilag kitüntetett személynek, akik idén nyáron lovagkeresztjeik visszaszolgáltatásával jelezték, hogy nem értenek egyet Bayer Zsolt hasonló kitüntetésével. 

Az aukción további, a szervezetet támogató művészek alkotásaira lehet majd licitálni, többek között Rutkai Bori festményére, Ujj Zsuzsi és Déri Miklós fotóira, Merényi Dániel rajzára, illetve Vágvölgyi B. András Arcvonal keleten című könyvének eredeti disznóbőr címlapjára is (katalógus erre).

Az árverés kínálatában helyet kapnak olyan szimbolikus tárgyak is, amelyek a TASZ idei tevékenységében fontos szerepet játszottak. Így licitálni lehet majd egy bilincsre, amelyet a ligetvédők használtak polgári engedetlenségi akciók során, illetve a szervezet egyik olyan munkatársának plakáttépő installációjára is, aki maga is aktívan részt vett a menekültellenes kormányzati plakátok megrongálásában. 

(Címlap: AFP/John Macdougall)