Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Madonna kőkeményen kiosztotta a szexista zeneipart

2016.12.12. 11:09
Az év nőjének választották, nem finomkodott a gálán.

Nincs abban semmi meglepő, hogy Madonna vehette át az Év Nője díjat a Billboard Women 2016 rendezvényén, hiszen minden idők legsikeresebb női popsztárjáról van szó. Csak a legutóbbi turnéja 170 millió dollárt termelt. A popdíva brutálisan őszinte beszédet tartott a gálán arról, hogyan formálja saját képére a nőket a férfiak által uralt zeneipar (és társadalom), és miként hajítja kukába azokat, akik merészelnek megöregedni.

Nincsenek szabályok, ha fiú vagy. Ám lányként játszanod kell a kis játékukat. Megengedett, hogy csinos, szexi vagy bájos legyél, de ne kezdj okoskodni, és ne legyen véleményed. A saját szexuális fantáziáidat pedig végképp ne merészeld megosztani a világgal. Válj olyanná, amilyennek a férfiak látni akarnak, és amivel nem hozod kényelmetlen helyzetbe a többi nőt" – mondja Madonna, aki a beszédben felidézett traumatikus élményeket is, például, hogy annak idején megerőszakolták egy New York-i háztetőn, miközben kést szorítottak a torkához.

Madonna végső – és természetesen ironikus – tanácsa a nőknek, hogy semiképp se öregedjenek, mert az jelenti a legfőbb bűn a popszakmában. „Kritizálni fognak, rágalmazni fognak, és egész biztosan nem játsszák többé a dalaidat a rádióban. Mindig mondják, hogy milyen botrányos jelenség vagyok. Szerintem az a legnagyobb botrány velem kapcsolatban, hogy nem voltam hajlandó eltűnni – mondta, majd hosszan sorolta azoknak az elhunyt popsztároknak nevét, akik nem voltak ilyen szerencsések.

(Címlapi kép: AFP)