Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A meseírók sem tudják tétlenül nézni az aleppói mészárlást

2016.12.20. 16:25
Az ostrom alatt álló Aleppóban mindennap rengetegen halnak vagy sebesülnek meg a bombázásoktól. Az öt éve tartó szíriai polgárháború legnagyobb vesztesei a gyerekek. Már eddig is nagyon sokan veszítették életüket, szereztek életre szóló, súlyos sebesüléseket, többségük pedig fedél és szülők nélkül maradt, és jó ideje esélye sincsen iskolába járni. Az Aleppóban szenvedő gyerekek számára indított adománygyűjtést két gyerekkönyvszerző.

Megelégelve, hogy hetek óta tehetetlenül figyelik az aleppói vérengzésről szóló híreket, két gyerekkönyvszerző, Dana Alison Levy és Rachael Allen közösségi kampányba kezdett.

Arra kérik  követőiket, hogy adományozzanak azoknak az önkéntes szervezeteknek, amelyek Aleppóban próbálnak segíteni a civileknek, például a romok alatt túlélők után kutató Fehér Sisakosok nevű civil szervezetnek vagy a helyszínen sebesülteket ellátó Orvosok Határok Nélkülnek.

#KidlitForAleppo hashtaggel terjed a Twitteren a kampány, amelyhez rengeteg mesekönyv- és gyerekkönyvszerző csatlakozott már. Ők különböző díjakat ajánlottak fel, amelyeket az adakozók között sorsolnak ki. A két ötletgazda arra kér minden adományozót, hogy az összeg elutalásáról küldjenek nekik egy igazolást, illetve posztoljanak is az adományról saját falukon, hogy minél több emberhez eljusson a kampány híre. 

 (Címlapi kép: Anadolu Agency)