Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Jelenleg nincs menőbb az emberi energiával feltöltött telefonnál

2017.01.03. 15:35
Elkezdik gyártani egy fiatal belorusz feltaláló forradalmi fejlesztését, a teljes mértékben környezetkímélő és mobil telefontöltőt. Az emberi energiával működő töltőnél jelenleg keresve sem találnánk szimpatikusabb kütyüt így 2017 elején.

A gömb alakú eszköz úgy működik, hogy az ember a kezébe veszi, mozgatja, forgatja azt egy kis ideig, majd a töltőben lévő mágneses rotor ezt a mozgási energiát átalakítja elektromos energiává, ami feltölti a beépített elemeket.

A gömb USB-csatlakozójára ezek után már rá is lehet dugni a telefonunkat. A HandEnergy névre keresztelt, egészen egyszerű elven működő, mégis zseniális kütyü így aztán teljes mértékben környezetbarát, és hála neki, a telefonunk is tiszta energiával működhet. 

Forrás: Facebook/HandEnergy

A feltaláló egy minszki 19 éves srác, aki Kickstarteren szerzett támogatókat a projektjéhez. Michael Vaga 50 ezer eurót célzott meg az első HandEnergy-széria legyártásához, és szerencséjére nagy volt az emberek támogatási kedve, mert több mint 70 ezer euró jött össze a találmányára. 

Az eszközre csatlakoztatott telefonunkat nagyjából egy óra alatt tölthetjük fel teljesen, de ha forgatás közben van rádugva a mobilunk, akkor kevesebb idő is elég neki. Okosóráktól kezdve a tableteken át az USB-s zseblámpáig mindent rá lehet kötni a HandEnergyre, természetesen teljesen függetlenül attól, hogy otthon, a vonaton vagy sátorozás közben merülnek le az eszközeink. 

(Címlap: Image Source/Kathleen Finlay)