Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Öltönyös japánok ezrei imádkoztak az idei nagy haszonért

2017.01.05. 11:58
Ezrek érkeztek szerdán, Japán első idei hivatalos munkanapján a 1300 éves tokiói szentélyhez, hogy a jó szerencséért és a gazdasági sikerekért imádkozzanak. 

Bizakodóak lehetnek a japán vállalkozók, hogy imájuk meghallgatásra talál, Japán ugyanis most lépett be a kínai horoszkóp szerint a kakas évébe, amely erőteljes gazdasági változásokat ígér. Erre utalt a tokiói tőzsde nyitóceremóniáján a Japán Értéktőzsdei Csoport vezérigazgatója, Akira Kiyota is, aki szerint a majom évét követően valóban a kakashoz illő, zajos esztendőre lehet számítani. 

„Bár remélem, hogy minden idei mozgás pozitív lesz” – tette hozzá. 

A japánok tehát nem bízzák a véletlenre a jó szerencsét, és főként az üzletemberek minden év első munkanapján felkeresik a népszerű sintó szentélyeket, hogy áldást kapjanak a jövedelmező új év érdekében. Nagyjából 200 ezer japán járult például a Tokió belvárosában található Kanda Myojin nevű szentélyhez, amely egyébként is népszerű a város üzleti negyedében dolgozók körében, ugyanis a hét szerencsét hozó isten közül kettőnek is fel van ajánlva az imaház. 

A Reutersnek az egyik cég vezetője azt mondta, hogy ő a dolgozóiért és azért imádkozott, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából elnökként. 

Abe Sinzó miniszterelnök sem hagyta ki az újévi imádságot, ő viszont – hivatalos délelőtti viseletében – a rangelső japán sintó nagyszentélyt, az Iszei nagyszentélyt látogatta meg. Újévi beszédében kijelentette, hogy 2017-re nézve a legjobban a defláció miatt, az elöregedő japán társadalom miatt és az Észak-Korea nukleáris fegyverkezésének, valamint Kína agresszív tengeri terjeszkedésének következtében fokozódó nemzetközi helyzet miatt aggódik.

(Címlap: NurPhoto/Richard Atrero de Guzman/NurPhoto/Richard Atrero De Guzman)