Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Ingyenmarihuánát osztogatnak Trump elnöki beiktató beszéde közben

2017.01.05. 11:54
A tervek szerint több ezer minikiszerelésű jointot fognak kiosztani az aktivisták Donald Trump január 20-ai elnöki beiktató beszéde közben. Az a céljuk, hogy az Egyesült Államok új elnöke szövetségi szinten legalizálja a könnyű drogok használatát. 

Jelenleg az egyes amerikai államok eltérően szabályozzák a könnyű drogok használatát. Nagyjából az Egyesült Államok felében illegális a használatuk, sok államban viszont engedélyezett a marihuána orvosi vagy rekreációs célú fogyasztása, köztük Washington egyes részein is, ezért osztogathatnak kis kiszerelésű marihuánát Trump beiktató beszéde közben a DCMJ (a marihuána legalizációjáért küzdő egyik ameriaki szervezet) aktivistái. 

police.hu

Az aktivista csoport ígérete szerint csak 21 évnél idősebbeknek fognak kis adagban marihuánát adni a washingtoni Dupont Circle nyugati oldalán, majd egy nagyobb csoporttal közösen – és transzparensekkel a kezükben – Trump beszédének pontosan a negyedik perc huszadik másodpercére érkeznek meg a Capitolium előtti központi térre. Ez az időpont negyedik hó huszadikát, a marihuánatermesztés nemzeti napját szimbolizálja, amelyet szerte az Egyesült Államokban ünnepelnek. Az aktivisták azt remélik, hogy elnöksége alatt Donald Trump komolyan megfontolja a marihuána orvosi és rekreációs célú használatának szövetségi szintű legalizációját. 

(Címlapi kép: AFP)