Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Obamától nehéz búcsút venni

2017.01.09. 15:05
Yes We Can. Ez volt Barack Obama, hamarosan leköszönő amerikai elnök kampányszlogenje, és ez a Fehér Ház által készített emlékvideó címe is, amelyben amerikai hírességek és kampányának önkéntesei idézik fel legemlékezetesebb Obamához kapcsolódó pillanataikat. 

Barack Obama elnökségének nyolc éve alatt számos színésszel, énekessel, tévés személyiséggel találkozott. Mindannyian fel tudtak idézni valamilyen személyes emléket vagy élményt, amiért Obamát örökre a szívükbe zárták, csakúgy mint kampányának önkéntesei. 

Tom Hanks az Egyesült Államok Kubához való politikai viszonyulásának változását említette, Leonardo DiCaprio pedig azt emelte ki Obama elnökségéből, hogy mennyire fontos ügyként kezelte a globális felmelegedést. De egészen személyes emlékek is előkerülnek, Jerry Seinfeld humorista például élete csúcspontjának nevezte, amikor a Fehér Ház ablakán kopogtathatott be az elnök dolgozószobájába. 

Obama kedd este tartja meg leköszönő beszédét Chicagóban. Napok óta ezrek állnak sorba a hidegben, hogy jegyet szerezzenek és bejussanak a történelmi eseményre. 

(Címlapi kép: AFP)