Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Könnybe lábadt Obama szeme, mikor a feleségéről beszélt

2017.01.11. 10:18
Kedden este Chicagóban tartotta Barack Obama a búcsúbeszédét, amely a beszámolók szerint egy inkább pozitív és nagyon felemelő szónoklat volt, a legmeghatóbb része pedig egyértelműen akkor érkezett el, amikor Obama a feleségéről és a lányairól kezdett beszélni. 

Michelle, az elmúlt 25 évben nemcsak a feleségem és a gyerekeim anyja voltál, de a legjobb barátom is  

– fordult oda Obama a 18 ezres közönsége első soraiban ülő Michelle Obamához.

„Elvállaltál egy szerepet, amit nem kértél, és amit méltósággal, határozottsággal, stílussal és jó humorral csináltál végig” – mondta a leköszönő demokrata elnök, aki láthatóan a könnyeivel küszködve, elcsukló hangon adott hálát, amiért a felesége és a lányai, Malia és Sasha az elmúlt nyolc évben annyi áldozatot hoztak érte. 

A beszéd egy pontján a szemét a zsebkendőjével törölgető Obama külön kiemelte, hogy Michelle Obama a „Fehér Házat egy olyan hellyé tette, amely mindenkié”, és az anyja mellett ülő idősebbik lányának, Maliának azt mondta, hogy minden közül, amit eddig véghezvitt az életében, arra a legbüszkébb, hogy a gyerekei édesapja lehet. 

Megindító előadásában külön kitért Joe Biden alelnökre is, akiről azt gonolja, hogy a legjobb választása volt, amit még jelöltként tett. Bident a testvéreként emlegette. 

 

 

 

(Címlap: AFP/Joshua Lott)