Natalie Portman már sajnálja, hogy nem volt sokkal dühösebb

2017.01.11. 16:01
Egyre több színésznő ad hangot annak, hogy Hollywood mennyivel jobban megfizeti a férfi színészeket, míg egy női filmszerepre sokszor kétszer-háromszor kisebb összegért szerződtetik le őket. Nemrégen Jennifer Lawrence tálalt ki, most pedig a Marie Claire-nek adott interjúban Natalie Portman beszélt a színészi pályafutása során őt ért igazságtalanságokról. 

A 2011 elején magyar mozikba került Csak szexre kellesz című filmben alakított női főszerepért Natalie Portman háromszor kevesebbet kapott, mint férfi partnere, Ashton Kutcher. Ráadásul mindez már azután történt, hogy Portmant Oscar-díjra jelölték a Közelebb című filmben nyújott alakításáért, illetve hogy a Fekete hattyú női főszerepéért Oscar-díjat nyert.

Minderről a Marie Claire-nek adott interjúban mesélt a színésznő, aki így emlékezett vissza akkori érzéseire az őt ért igazságtalanság miatt:

 Azért egyeztem bele, mert tudtam, hogy így mennek a dolgok Hollywoodban. Nem voltam akkoriban annyira dühös emiatt, mint amennyire kellett volna lennem. Úgy értem, mindannyiunkat rendesen megfizettek, ezért nehéz lett volna panaszkodnom, de tény, hogy a férfiak és nők bére között őrült különbségek vannak.

(Címlapi kép: AFP)